Inhoud cursus

We proberen natuurlijk zoveel mogelijk preventief te werken bij gedragsproblemen, maar dat belet niet dat af en toe iemand met autisme helemaal door het lint gaat, of zoals ze ook wel zeggen, een ‘meltdown’ heeft. Vaak gaat dit gepaard met agressie en destructief gedrag. Wat kunnen we op zo’n moment het best doen? En wat doen we beter niet? Een lezing vol praktische tips en concrete adviezen die je beter in staat stellen om om te gaan met deze heftige momenten.

 • 1

  Wat als hij door het lint gaat?

  • Lezing

  • Veel voorkomende vragen en hun antwoord

Veelgestelde vragen

 • Hoelang duurt deze online cursus?

  De cursus bestaat uit 2 delen. De lezing: een stukje theorie en enkele veel gestelde vragen met antwoord. Dit alles samen duurt ongeveer 1u45.

 • Hoeveel keer kan ik naar deze cursus kijken

  Dat beslis je zelf. Van zodra je de cursus koopt, heb je nog 7 dagen om hem te bekijken.

 • Is deze cursus voor mij?

  Deze cursus richt zich op begeleiders en ouders van mensen met autisme. Er is geen specifieke voorkennis verwacht.

“Autisme is een uitdaging voor de creativiteit en de soepelheid van de omgeving. Autisme en verstandelijke beperking maakt de uitdaging dubbel zo groot.”

Docent

Steven Degrieck

Steven Degrieck zijn passie is om kennis delen en complexe zaken toch eenvoudig toegankelijk maken. Hij doet dit in lezingen, workshops en begeleidingen op de werkvloer. Hij doet dat ook in zijn boeken: Onder andere “Werk maken van vrije tijd”, “Denk en doe”, “Mijn kind heeft autisme”, “Autisme en verstandelijke beperking op de leefgroep”, “Autisme en zintuiglijke problemen”.