Inhoud Cursus

Afspraken maken en regels opstellen: hoe begin je er aan? Wie moeite heeft om impliciete (sociale) regels toe te passen, kan best wat duidelijkheid gebruiken. Autismevriendelijke afspraken en regels dragen bij tot een heldere context, thuis en daarbuiten. Daar zijn natuurlijk enkele voorwaarden aan verbonden die stevig denkwerk vragen! Deze cursus focust op kinderen en jongeren met autisme die rust kunnen vinden in duidelijke regels én het cognitieve niveau hebben om ze te begrijpen. We gaan dieper in op de bedoeling, selectie, introductie en formulering van regels en afspraken. Hoe kan het proces autismevriendelijk gemaakt worden en op minder weerstand botsen? Achteraf kan je met een pak inspiratie en aandachtspunten eigen regels en afspraken voor jouw specifieke thuis- of professionele situatie opstellen. Deze webinar is een herneming van de gelijknamige Masterclass 2019.

  • 1

    Afspraken maken en regels opstellen

    • Lezing

    • Veel voorkomende vragen mét antwoord

    • Boekentips

Veelgestelde vragen

  • Hoelang duurt deze online cursus

    De cursus bestaat uit 3 delen. De lezing: een stukje theorie, enkele veel gestelde vragen met antwoord en daarna enkel interessante publicaties die we je aanraden over dit onderwerp. Dit alles samen duurt iets meer dan 2 uur

  • Hoeveel keer kan ik naar de cursus kijken?

    Dat beslis je zelf. Van zodra je de cursus koopt, heb je nog 7 dagen om hem te bekijken.

  • Is deze cursus voor mij?

    Deze cursus richt zich op begeleiders en ouders van kinderen en jongeren met autisme. Er is geen specifieke voorkennis verwacht.

“Vanuit praktische ervaring iedereen doen groeien.”

Docent

Kobe Vanroy

Hij probeert vanuit zijn praktische ervaring als leerkracht en leerlingbegeleider iedereen te laten groeien. Ook mensen met autisme dus! Een oplossingsgerichte visie en een coachende benadering met oog voor passies en talentontwikkeling zijn de rode draad doorheen zijn cursussen, lezingen en publicaties zoals “Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs”, “Aap-zee-koe, een schrijfprogramma voor kinderen met autisme” en “Leren met autisme. Autistisch denken in de onderwijspraktijk”. Kobe schreef in 2018 ook de publicatie die onze methodiek helder op papier brengt: “Autisme centraal. Methodiek voor ouders en begeleiders”. Hij is daarnaast ook eindredacteur van het tijdschrift “Sterk! in autisme”. Kobe staat garant voor een realistische aanpak, vol praktijkvoorbeelden én een stevig kader. Zo nu en dan doorleefd met eigen passies: golf en geschiedenis!