Inhoud cursus

Kinderen met autisme hebben de neiging hun vrije tijd thuis nogal eenzijdig in te vullen. Of ze hebben voortdurend iemand nodig die hen leidt en stuurt. Hoe komt dit? En hoe kunnen we dat doorbreken? Hoe krijg je binnen je gezin op een gevarieerdere en rustigere manier je vrije tijdsmomenten ingevuld? Deze cursus tracht een genuanceerd antwoord te formuleren op deze vragen en biedt heel wat tips en tricks om de vrije tijd met kinderen met autisme mooier in te kleuren.

 • 1

  Vrije tijd thuis invullen met kinderen met autisme

  • Lezing

  • Vraag en antwoord

  • Tot slot

Veelgestelde vragen

 • Hoelang duurt deze online cursus?

  De cursus bestaat uit 3 delen. De lezing: een stukje theorie, enkele veel gestelde vragen met antwoord en daarna enkel interessante publicaties die we je aanraden over dit onderwerp. Dit alles samen duurt iets minder dan 2 uur

 • Hoeveel keer kan ik naar de cursus kijken?

  Dat beslis je zelf. Van zodra je de cursus koopt, heb je nog 7 dagen om hem te bekijken.

 • Is deze cursus voor mij?

  Deze cursus richt zich op begeleiders en ouders van kinderen en jongeren met autisme. Er is geen specifieke voorkennis verwacht.

“Door autisme ontwikkel je een super boeiende manier van denken die je telkens weer met een andere blik naar de wereld leert kijken. Nooit saai, altijd een uitdaging!”

Docent

Veerle Vantorre

Veerle Vantorre is geboeid door de verborgen logica van autisme. Deze logica bijbrengen aan anderen nog meer. Het lijkt op een nieuwe taal aanleren en daardoor deuren te openen. Een no-nonsens praktische aanpak, dat is haar stijl. De opleidingen die ze geeft vormen een perfect evenwicht met de praktische begeleiding die ze aanbiedt in haar praktijk. Daarnaast probeert ze genoeg tijd over te houden voor haar gezin en de mooie dingen des leven.