Inhoud cursus

Tijd is onlosmakelijk verbonden met ons leven. Goed kunnen omgaan met tijd geeft ons basisrust en voorspelbaarheid. Het zorgt er voor dat zaken gemakkelijker gaan en dat je je tijd op een gepaste manier kan invullen. Mensen met autisme hebben moeite om tijd aan te voelen en in te schatten. Een aan hun denkstijl aangepast theoretisch kader maakt tijd meer concreet en stimuleert hun zelfstandigheid. Ervaringsopdrachten helpen hen om tijd beter aan te voelen en in te schatten. Het werkboek 'Hoogtijd voor tijd' zet in op beide kanalen: de theoretische kennis verruimen en praktische handvaten bieden. Deze cursus schetst een beeld van wat je van dit boek kan verwachten.

 • 1

  Hoog tijd voor tijd

  • Lezing

  • Enkele veelgestelde vragen

  • Het boek

Veelgestelde vragen

 • Hoelang duurt deze online cursus?

  De cursus bestaat uit 2 delen. De lezing: een stukje theorie en enkele veel gestelde vragen met antwoord. Dit alles samen duurt ongeveer 1 uur.

 • Hoeveel keer kan ik naar de cursus kijken?

  Dat beslis je zelf. Van zodra je de cursus koopt, heb je nog 7 dagen om hem te bekijken.

 • Is deze cursus voor mij?

  Deze cursus richt zich op begeleiders en ouders van kinderen en jongeren met autisme. Er is geen specifieke voorkennis verwacht.

Wie geeft deze online cursus?

Davinia Vandevelde

Davinia Vandevelde studeerde in 2000 af als ergotherapeute en kwam reeds snel terecht in de ambulante revalidatiesector. Sinds 2003 is ze tewerkgesteld in het autisme-team in het Centrum voor Ambulante Revalidatie Ter Eecken in Oudenaarde. Daar neemt ze, als ergotherapeut, verschillende taken op zich: diagnostiek, begeleiding, oudercoaching en coördinatie van het GES/ASS-team. Elke dag, met vol enthousiasme, van betekenis zijn voor kinderen met autisme en hun ouders en omgeving. Dat doet haar hart voor autisme elke dag sneller kloppen... In haar vrije tijd houdt ze van lekker eten, samen zijn met de mensen waar ze van houdt, lezen en creatief bezig zijn.

Boek: "Hoog tijd voor tijd"

Tijd is niet vanzelfsprekend voor mensen met autisme. Tijd kan je niet vastpakken, het is vluchtig. En je mag tijdsbegrippen niet altijd letterlijk nemen. Leren over tijd is erg nuttig, maar bij mensen met autisme moeten we ons aanpassen aan hun specifieke denkstijl. En dat is nu precies wat dit werkboek doet. Het maakt alles rond tijd concreet. Het biedt niet enkel theoretische kennis over tijd aan iemand met autisme, maar het helpt ook om tijd echt te voelen en te leren inschatten. Om van daaruit ook erg praktische vaardigheden zoals leren plannen aan te leren. Dit zeer praktische werkboek omvat 7 hoofdstukken. Elk hoofdstuk is opgebouwd rond één bepaalde tijdseenheid: een seconde, een minuut, een uur, een dag, een week een maand, een jaar Elk hoofdstuk bestaat uit heel wat te downloaden concrete werkbladen en oefeningen waar je direct mee aan de slag kan.